Stabiel en veilig IoT-netwerk
Onze netwerkoplossingen

Connectiviteit voor IoT

Solide verbindingen voor steden, landbouw en dijkbewaking. Of juist slimme toepassingen in lichtgewicht wearables - en dat alles supergebruiksvriendelijk en betrouwbaar, klaar om mee aan de slag te gaan. Bij Vodafone staan verschillende IoT technologieën voor u klaar.
Uniek in Nederland

De IoT netwerken van Vodafone

Vodafone ondersteunt als enige provider in Nederland twee nieuwe technologieën die speciaal voor IoT applicaties zijn ontwikkeld: NB-IoT en LTE-M. Beiden zijn Low Power Wide Area Networks (LPWAN). Draadloze netwerken die zijn ontworpen voor communicatie tussen apparaten en het internet over een lange afstand met een extreem laag energiegebruik.

NB-IoT en LTE-M zijn gebaseerd op het al bestaande 4G netwerk van Vodafone. Hierdoor is veiligheid gegarandeerd en zijn ze gemakkelijk te installeren, zonder dat er grotere investeringen nodig zijn.    

Welke technologie het beste bij uw IoT applicatie past hangt af van de hoeveelheid en het soort data dat u wilt verzenden. Ontdek in de tabel hieronder de juiste IoT connectiviteit voor uw toepassing. 

De beste connectiviteit voor u

LTE-M

Het IoT netwerk voor mobiele en spraaktoepassingen

lte-m

NB-IoT

De IoT oplossing voor de beste dekking binnen en ondergronds

nb-iot

4G

Het snelste netwerk, voor als batterijduur geen rol speelt

4g

Contact formulier anchor

 

Wat is LTE-M?

Van wearables en noodknoppen tot connected cars

LTE-M staat voor long term evolution for machines. Het is een van de technologieën die tegen laag energieverbruik dataverkeer op lange afstand mogelijk maakt tussen apparaten en het internet. De voordelen van LTE-M:

  • geschikt voor uiteenlopende mobiele en spraaktoepassingen
  • ondersteunt in-vehicle hand-over
  • batterijen gaan meer dan 5 jaar mee
  • groter bereik in gebouwen dan standaard telefoonverbindingen
  • betere ontvangst dan vergelijkbare lange afstandsnetwerken

LTE-M-technologie geeft de mogelijkheid tot meer bandbreedte in vergelijking tot NB-IoT en ondersteunt ook spraak (VoLTE). Door de grotere bandbreedte kan LTE-M bewegende objecten, zoals vracht, real-time volgen. LTE-M is daarom de technologie voor het meten van data van objecten die in beweging zijn, zoals bij track & trace, connected cars en beheer van losse goederen. Maar ook voor connected health toepassingen zoals het tracken van een ziekenhuisbed of een infuuspomp die verplaatst wordt. Door de ondersteuning van spraaktoepassingen is LTE-M daarnaast ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld wearables en noodknoppen.

Het is IoT op z'n veiligst, ook omdat het naadloos samenwerkt met NB-IoT.

Netwerkoplossingen

nb-iot anchor

 

Wat is NB-IoT?

Sterk en snel, zuinig en grootschalig

Net als LTE-M is ook Narrow Band Internet of Things een Low Power Wide Area techniek. Supersnel en sterk, zodat het signaal zelfs door dikke muren en dijken heen gaat. De batterijen van sensoren gaan extra lang mee. Zo biedt NB-IoT:

  • gegarandeerde beveiliging via vaste en mobiele verbindingen, ook voor breedband
  • geen nieuw netwerk nodig: het is een softwareupgrade van uw bestaande netwerk
  • wereldwijde ondersteuning door alle grote partijen

NB-IoT is ideaal voor industriële en grootschalige toepassingen, bijvoorbeeld als slimme technologie in steden en gebouwen, landbouw en veeteelt. Of denk aan energiebesparing en beveiliging tegen overstromingen. Werkt strak samen met LTE-M. 

4g anchor

 

4G

Voor als batterijduur geen rol speelt

Meer weten over IoT?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan met onze IoT-experts

4G kennen we van het icoontje op onze smartphone. Met het 4G netwerk kunnen we data, zoals berichten, foto’s en video’s onderling delen.

Maar ook voor IoT kunnen we 4G gebruiken. 4G kan grote hoeveelheden data aan tegen een hoge snelheid. Sommige auto’s hebben bijvoorbeeld een 4G sim ingebouwd om intensief data over het voertuig te communiceren of om contact te leggen met hulpdiensten in geval van nood.

De kenmerken van deze netwerkoplossing zijn: het veilig kunnen versturen van data van en naar IoT apparaten, zonder dat je afhankelijk bent van lange levensduur van de batterij. Deze technologie maakt het veilig versturen van data mogelijk door een private omgeving tussen het apparaat en de omgeving.

Voor toepassingen waar een lange levensduur van de batterij nodig is kunt u terecht bij NB-IoT of LTE-M.

netwerkoplossingen
Vodafone IoT-platform

Direct aan de slag en alles in de hand

We hebben de interface van ons IoT-platform zo intuïtief mogelijk gemaakt. Bedrijven kunnen IoT-toepassingen bouwen die op het grootste netwerk ter wereld draaien. Verder leveren we er een hele reeks kant-en-klare API's bij. Dat maakt integratie met toepassingen van derde partijen een stuk eenvoudiger, bijvoorbeeld met een platform voor data analytics.

Als beheerder beschikt u over praktische tools om op afstand apparaten te monitoren en hun prestaties te verbeteren. Kortom, u kunt direct aan de slag en u heeft alles in de hand. Met dit platform kunt u de komende jaren in uw eigen tempo blijven groeien, lokaal en wereldwijd.

netwerkoplossingen
Klaar om aan de slag te gaan met IoT?