background
Trendrapport 2018

Internet of Things: zo ver is het Nederlandse bedrijfsleven

Van omzetstijging tot kostenreductie

De impact van het Internet of Things

Van de Nederlandse bedrijven die gebruik maken van IoT, zag 51% hun omzet stijgen als gevolg van hun IoT-toepassingen. Dat is één van de uitkomsten van het Vodafone NL IoT Trendrapport. Wilt u weten hoe uw bedrijf ervoor staat ten opzichte van andere Nederlandse bedrijven? Download dan nu het onderzoeksrapport.

Het Vodafone NL IoT Trendrapport is gebaseerd op gegevens van een onafhankelijk onderzoek onder meer dan 1.000 beslissingmakers uit de Nederlandse bedrijfswereld en de publieke sector, uitgevoerd door Multiscope. Hieruit blijkt onder andere dat:

  • 13% van de Nederlandse bedrijven al IoT-projecten heeft lopen, tegenover 29% van de bedrijven wereldwijd.
  • 64% van de Nederlandse bedrijven die gebruikmaken van IoT, een deel van hun kosten hierdoor heeft weten te reduceren.
  • 28,5% van de Nederlandse beslissingmakers noemt het kennisniveau over IoT binnen hun organisatie ‘beperkt’ of zelfs ‘zeer beperkt’.
  • 32,5% van de Nederlandse bedrijven die IoT hebben geïmplementeerd, geeft aan dat hun IoT-projecten hebben geleid tot een betere ervaring van hun klanten en gebruikers.
  • Bijna één op de vier Nederlandse bedrijven zegt meer te gaan investeren in IoT.
Case studies

IoT in de praktijk binnen verschillende sectoren

Naast inzichten over de jongste stand van zaken van IoT binnen Nederlandse organisaties, leest u in het rapport ook casestudies binnen verschillende sectoren.

Of uw IoT-reis al is begonnen, of u nog moet starten met het implementeren van IoT binnen uw bedrijf of organisatie: het IoT Trendrapport kan u helpen de volgende stap te zetten.