background
IoT Challenge

Nooit meer zonder gas dankzij een slimme gascilinder

Gas is nog altijd een basisvoorziening. Toch weten we nog lang niet alles over de kwaliteit van gas. Door IoT komt daar verandering in. Gasleverancier SHV Energy is op zoek naar een oplossing via de Vodafone TNW IoT Challenge.

 

Slimme gascilinder
"Dat is een potentiële gamechanger"

Als je in afgelegen gebieden opereert, is het handig om op afstand realtime inzicht te hebben in je voorraden en bedrijfsprocessen. SHV Energy levert in afgelegen gebieden op vier continenten cilinders met LPG, Liquified Petroleum Gas. Maar het bedrijf mist informatie. Waar zijn onze cilinders? Wat is de kwaliteit van het gas en van de cilinder? Hoeveel zit er nog in? Informatie die ook direct van invloed is op de veiligheid van de gasopslag. Daarom denkt Hiroshi Maeda, Global Innovation Manager van SHV Energy, aan een slimme gascilinder. "Dat is een potentiële gamechanger in onze industrie, maar zeker ook voor onze klant belangrijk. Want dan kunnen we gas verkopen als een service en niet per cilinder." De vraag is natuurlijk: wie komt er met de oplossing?

Verbinden op alle manieren
Vodafone brengt partijen bij elkaar

Van de sensorleverancier en de installateur tot de verbinding, het platform en de data-layer: Vodafone zet zich actief in om ze bij elkaar te brengen. We geloven in co-creatie en stellen ons wereldwijde ecosysteem van partners en leveranciers graag open voor gevestigde bedrijven en start-ups, overheden en andere organisaties. Ook dat is verbinding. Gecombineerd met de connectiviteit van ons IoT-portfolio kan dat mooie dingen opleveren. Slimme, nieuwe oplossingen voor serieuze vraagstukken.

Van presentatie tot proof of concept
Effectieve antwoorden op challenges

De Vodafone TNW IoT Challenge is er speciaal voor dit soort vraagstukken. Samen met The Next Web brengt Vodafone grote organisaties als SHV Energy in contact met start-ups en scale-ups. Zij krijgen de kans om zich met innovatieve oplossingen te presenteren. Tijdens de selectiedagen in september koos SHV Energy start-up TankTastic met de best passende IoT-oplossing. Uiteraard ondersteund door state-of-the-art technologie en de beste IoT-experts van Vodafone. De komende maanden gaan SHV Energy en TankTastic zij aan zij aan de slag met de implementatie. En dat zal in december leiden tot effectieve proof of concepts.