background
IoT Challenge

Samen aan de slag voor de beste oplossingen

Serieuze vraagstukken oplossen door het Internet of Things te gebruiken: dat is het doel van de Vodafone TNW IoT Challenge. Tien grote organisaties hebben start-ups en scale-ups uitgedaagd. De strijd is in volle gang.

Van pitch tot proof of concept
Wie staan er in november op het podium?

Vodafone en The Next Web organiseren deze unieke uitdaging: uit 267 aanmeldingen zijn ruim 40 jonge, veelbelovende bedrijven geselecteerd uit meer dan 15 verschillende landen. Tijdens de selectiedagen op 5 en 6 september, presenteerden zij hun innovatieve ideeën en oplossingen in een pitch. De tien gevestigde organisaties selecteerden hieruit de start-up met de best passende IoT-oplossing. De komende maanden gaan de organisaties en start-ups zij aan zij aan de slag met de implementatie en eind november presenteren deze hun effectieve proofs of concept.

Tien uiteenlopende vraagstukken
Gerenommeerde partijen, pittige challenges

Dit zijn de tien uitdagers: Heineken, De Politie, SHV Energy, De Efteling, Health Hub Utrecht, Vitens, de Jaarbeurs, Damen, Facilicom Group en Stedin. En hun uitdagingen zijn pittig. Een paar voorbeelden. Hoe kunnen we in de gaten houden waar miljoenen bierkratten uithangen? Hoe kan milieucriminaliteit bestreden worden door de kwaliteit van water te monitoren? En hoe kun je op Schiphol de honderden rolstoelen en caddy's realtime traceren?

Logo Stedin
Logo Politie
Logo SHV Energy
Logo Heineken
Logo Damen
Logo Efteling
Logo Facilicom Group
Logo Vitens
Logo Jaarbeurs
Logo Health Hub Utrecht
Wat & wanneer

Twee maanden bikkelen tot aan de grande finale

In september vond de definitieve selectie van de start-ups plaats. Deze dagen stonden in het teken van een gezamenlijke, diepgaande kickstart in Amsterdam. Vanaf nu wordt het een paar maanden bikkelen: de geselecteerde start-ups ontwikkelen hun oplossingen - samen met hun programmapartners - verder tot werkende proof of concepts. Eind november presenteren zij hun resultaten tijdens de grande finale van de IoT Challenge.

De rol van Vodafone

'Verbinden is meer dan apparaten en netwerken'

Vodafone staat voor verbinding. "Maar connectiviteit is veel meer dan apparaten en netwerken", zegt Hans Tempelaars, programmamanager Vodafone TNW IoT Challenge. "En in je eentje maak je echt geen innovatieve oplossingen. Wij brengen graag actief partijen bij elkaar. We geloven in co-creatie. We hebben een wereldwijd ecosysteem van partners en leveranciers en dat stellen we graag open. Gevestigde bedrijven, start-ups, scale-ups, overheden... En als er mooie nieuwe oplossingen uit voortkomen, hoeven wij daar niet per se eigenaar van te worden."

Empty list (select items)