background
IoT Challenge

De Efteling en Semiotic Labs: Efficiënter onderhoud dankzij IoT

Een dagje Efteling: bezoekers komen van heinde en verre naar Kaatsheuvel voor het Sprookjesbos, achtbanen en andere spannende attracties. De teleurstelling is natuurlijk groot als die het niet doen. Eén van de grootste uitdagingen van De Efteling: hoe voorspel je technisch onderhoud?

Excuses voor het ongemak

“Vanwege onderhoudswerkzaamheden gesloten”

Jaarlijks bezoeken meer dan 5 miljoen mensen het grootste en bekendste pretpark van Nederland. Soms staan ze urenlang in de rij voor een paar minuten in de Python, Droomvlucht of Baron. Om dan vervolgens te horen dat een attractie het niet doet, is natuurlijk heel jammer en vervelend. De Efteling probeert het ongemak voor bezoekers zo klein mogelijk te houden. Het pretpark werkt daarom met een enorm technisch team en een uitgebreid onderhoudsschema.

Data-analyse biedt de oplossing

Problemen sneller opsporen en voorkomen

Maar De Efteling is op zoek naar een nóg efficiëntere manier om reparaties en problemen te voorspellen en liever nog, in zijn geheel te voorkomen. Start-up Semiotic Labs heeft een oplossing voor dit vraagstuk: dankzij kunstmatige intelligentie, machine learning en algoritmes hoeven bezoekers straks nooit meer voor een dichte attractie te staan.

In de video leggen De Efteling en Semiotic Labs uit hoe deze IoT-oplossing werkt.

Meer weten over IoT?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan met onze IoT-experts

Wat is de IoT Challenge?

Internet of Things: een oplossing voor iedereen

Het doel van de Vodafone TNW IoT Challenge is het oplossen van ingewikkelde vraagstukken met behulp van het Internet of Things. Zodat onze leefomgeving veiliger, efficiënter en prettiger wordt. Vodafone speelt hierin een verbindende rol. Door het samenbrengen van gevestigde bedrijven en start-ups probeert Vodafone bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe technologische oplossingen voor deze vraagstukken.

Klaar om aan de slag te gaan met IoT?