Monitor uw liften op afstand
Met ons Internet of Things
“Service bieden op het hoogste niveau: IoT van Vodafone helpt ons om dat doel te bereiken.”
Thomas Hietto, Senior Vice President, Maintenance Service Business, Kone Corporation

Dankzij Vodafones Internet of Things kom je snel uit een kapotte lift. En Kone, de Finse leverancier van die lift, gebruikt het systeem om te voorkomen dat je überhaupt vast komt te zitten.

In no-time weer onderweg

Niemand wil vast komen te zitten

Die ene keer dat je vast kwam te zitten in een lift? Je was blij dat je iemand kon waarschuwen door simpelweg op een knop te drukken. Vervolgens werd je vriendelijk te woord gestaan door een behulpzame medewerker die ervoor zorgde dat je in no-time weer je weg kon voortzetten. Grote kans dat dit ongemak werd verholpen door Kone, de Finse leverancier van liften, roltrappen en automatische deuren. Toch zijn ze daar nog niet tevreden.

Service op het hoogste niveau

Vodafone IoT helpt het doel te bereiken

Elke lift die hapert, elke onderhoudsbeurt tijdens drukke uren, vinden ze er eentje teveel. Daarom heeft Kone een mobiel systeem geïnstalleerd voor data en spraak. Het monitort de liften realtime zodat Kone direct kan reageren. Bovendien legt het systeem tegelijkertijd een wereldwijde bibliotheek aan van alle operationele data.  Zo blijft Kone permanent op de hoogte en kunnen ze bovendien de service naar het gewenste allerhoogste niveau brengen. "Het Internet of Things van Vodafone helpt ons om dat doel te bereiken. Wij willen de beste onderhoudspartner zijn voor onze klanten en service bieden op het hoogste niveau", zegt Thomas Hietto, Senior Vice President, Maintenance Service Business, Kone Corporation.

Network

Wist u dat...
Vodafone de enige provider in Nederland is die twee speciaal voor IoT ontwikkelde netwerken aanbiedt?

Ontdek meer over NB-IoT en LTE-M.

Meer weten over IoT?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan met onze IoT-experts

Mensen lopen uit een lift van Kone

Sims centraal gemonteerd, lokaal geactiveerd

Eén betrouwbaar netwerk voor de hele wereld

De voordelen zijn evident. Om te beginnen zijn de liften minder vaak buiten gebruik. Daarnaast beschikt Kone nu over een realtime bibliotheek van wereldwijde mobiele data, wat bijdraagt aan meer veiligheid en betere service. De sims kunnen al in de fabriek in de liften gemonteerd worden en lokaal geactiveerd, en dat scheelt weer veel installatietijd. En dankzij het wereldwijde contract met Vodafone hoeft er niet met talloze lokale partijen onderhandeld te worden.

Lees meer over IoT

Klaar om aan de slag te gaan met IoT?